Буданов закликав Канаду надати Україні 83 тисячі списаних ракет CRV7

Буданов закликав Канаду надати Україні 83 тисячі списаних ракет CRV7

Україна попросила Канаду передати десятки тисяч списаних ракет CRV7, які очікують знищення на військовій базі в Саскачевані. Про це він повідомив голова ГУ розвідки Міноборони Кирило Буданов у інтерв’ю Global News.

Це допомогло відбиватися від російських військ, - сказав він в коментарі Global News. CRV7 могли б використовуватись як в українських ударних вертольотах, так і в наземних пускових установках для ураження російських танків і артилерії.

За його словами, Україна обговорювала це питання з Канадою, але все ще очікує на рішення. У той же час канадські офіційні особи заявили, що розглядають запит, але попередили, що CRV7 вже кілька десятиліть, і вони можуть бути "нестабільними" і небезпечними для використання та транспортування.

Представники України стверджують, що опинилися у скрутному становищі та готові взяти на себе ризики, оскільки звикли працювати зі старими боєприпасами, такими як CRV7.

Нагадаємо, українські інженери розробили новий стратегічний безпілотний літальний апарат Shoolika mk6. Безпілотник може завдавати точних ударів, особливо ефективний у нічних операціях.

Про це повідомив міністер цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський у понеділок, 5 лютого, приїхав до Кропивницького у рамках робочого візиту і провів нараду щодо стану справ у регіоні.

Про це глава держави повідомив у своєму Telegram-каналі. За словами українського президента, під час наради було обговорено питання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Як відомо, майже 90 тис. таких людей залишилися жити в Кіровоградській області.

Головне