Британська розвідка розповіла, як рф намагається захистити від атак Кримський міст

Британська розвідка розповіла, як рф намагається захистити від атак Кримський міст

росія прикриває Кримський міст за допомогою фізичного бар'єру, ППО та низки інших засобів, сподіваючись захистити його від нових українських ударів. Про це повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

Керченська протока є вузьким місцем для військового матеріально-технічного забезпечення російських військ на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей. рф надто залежить від Кримського мосту та поромів для перетину проток, зазначають експерти.

"росія використовує широкий спектр засобів пасивного захисту, як генератори диму і підводні бар’єри, поруч із активними засобами – як системи ППО, щоб підвищити стійкість цієї переправи і знизити ризики від майбутніх ударів. Такі масштабні заходи обумовлює важливість цього мосту і для логістики, і як символу російської окупації", - йдеться у повідомленні.

Розвідка пише, що супутникові знімки від 29 серпня підтверджують, що росіяни створили довкола мосту підводний бар’єр із затоплених кораблів і захисних бонів, сподіваючись таким чином захистити його від морських безпілотників. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, Київська область активно готується до нового опалювального сезону. Рівень підготовки до зими складає 75%.

Директора Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності КОВА Олександр Попроцький провів брифінг щодо підготовки до зими. Він заявив, що на низці об’єктів відремонтовані покрівлі, підготовлені опалювальні системи, проведена перевірка та ремонт систем холодного водопостачання тощо. 

Головне