Британська розвідка розповіла про зброю рф, яка може зірвати контрнаступ ЗСУ

Британська розвідка розповіла про зброю рф, яка може зірвати контрнаступ ЗСУ

Крилаті ракети можуть стати ключовим потенціалом для зриву очікуваного контрнаступу Збройних сил України. Так, зокрема, вважають у Москві.

Про це йдеться у щоденному звіті розвідки Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в Twitter. Як зазначається, кораблі Чорноморського флоту ВМФ рф у ніч із 8 на 9 травня випустили по території України вісім крилатих ракет SS-N-30a SAGARIS вперше з 9 березня 2023 року. До березня кораблі росії також часто запускали ці ракети.

У британській розвідці зазначають, що росія, ймовірно, тимчасово призупинила використання цієї зброї. Країна-агресор хотіла відновити свої резервні запаси.

У короткостроковій перспективі росія, ймовірно, розглядає крилаті ракети як ключовий потенціал для завдання ударів углиб України. Таким чином вона прагне зірвати очікувані українські контрнаступи. У більш стратегічному плані Москва переконана, що крилаті ракети відіграють важливу роль у будь-якому гіпотетичному конфлікті з НАТО.

"Як використовувати цю дефіцитну та дорогу зброю - одна з численних дилем, з якими стикаються російські командири, тому що війна в Україні триває набагато довше, ніж вони спочатку планували", - зазначили в британському оборонному відомстві.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія завершила передачу Україні всіх обіцяних танків Challenger 2 у рамках військової допомоги.

З нагоди прийдешнього контрнаступу ЗСУ Велика Британія передала українській стороні ракети Storm Shadow з дальністю у кількасот кілометрів (250 км в експортному і понад 500 км у базовому варіанті).  Вказані ракеті стануть у пригоді Україні для завдання прицільних ударів по об’єктах в далекому тилу ворога. Однак йдеться лише про захоплені рф українські території. Як наголосило одне з джерел CNN, ці снаряди українській стороні передали після зобов’язання використовувати їх “тільки на суверенній території України, а не на території росії”. Крим, до слова, британська влада, неодноразово публічно називала “незаконно анексованою” суверенною територією нашої держави.

Головне