Британська розвідка розповіла про бої у ще одній гарячій точці Донеччини

Британська розвідка розповіла про бої у ще одній гарячій точці Донеччини

Протягом останнього тижня росйські війська активізували свої танкові атаки навколо міста Мар'їнка Донецької області. Воно знаходиться за 20 км на південний захід від Донецька.

Про це йдеться в щоденному огляді розвідки Міністерства оборони Великої Британії на сторінці в Twitter. Як зазначається, за Мар'їнку точаться бої ще з 2014 року. Вона наразі значною мірою зруйнована внаслідок артилерійських перестрілок. Крім того, місто контролює підходи до Донецька та ключову дорогу H15.

"росія, як і раніше, приділяє першочергову увагу операціям у ширшому секторі Донецька, включаючи райони Мар'їнки та Авдіївки, витрачаючи значні ресурси для отримання мінімальної вигоди", - зазначають у британській розвідці.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, десантники 79-ї окремої десантно-штурмової бригади відбили штурм ворога поблизу Мар’їнки на Донеччині та завдали окупантам суттєвих втрат. Штурмовий загін росіян намагався підкрастись без вогневої допомоги артилерії. Однак аеророзвідка виявила рух противника і завдала йому вогневого ураження, скинувши боєприпаси з дронів.

Також керівниця прес-центру сил охорони та оборони ОК “Південь” Наталія Гуменюк розповіла, що російські військові почали нервуватися через розмови про майбутній контрнаступ Збройних Сил України. Саме тому авіація ворога активізувалася останніми днями.

Крім того, окупаційне військо не змогло досягнути суттєвих успіхів на жодному з напрямків, наразі наступ росіян згасає уздовж усієї лінії фронту. ISW зазначає, що за їхніми даними, темпи атак у Бахмуті та його околицях дещо знизилися на одних ділянках. Водночас на інших вони повністю зупинився. Наступ росіян на Авдіївку “захлинувся”.

Головне