Британська розвідка пояснила, чому окупанти наступають на Куп'янському напрямку

Британська розвідка пояснила, чому окупанти наступають на Куп'янському напрямку

Британська розвідка пояснила, чому окупанти наступають на Куп'янському напрямку. Загарбники ймовірно прагнуть створити буферну зону навколо Луганської області.

Про це йдеться в щоденному розвідувальному огляді Міністерства оборони Великої Британії на сторінці у Twitter.

Розвідка повідомляє, що останніми днями збільшилася кількість обстрілів з боку армії росії у Харківській та Луганській областях. Не слід виключати, що російські війська можуть атакувати невеликими групами.

Однак російська дезінформація ускладнює розуміння, що відбувається на вказаному напрямку.

"росія, скоріш за все, отримала дуже незначні успіхи, але її поновлена активність на півночі свідчить про важливість цього району для Кремля, оскільки зараз росія відчуває значний тиск на півдні у секторі під Запоріжжям", - йдеться в повідомленні.

За даними розвідки, окупанти намагаються просунутися до річки Оскіл. Це потрібно для того, аби створити буферну зону довкола Луганської області. росія вважає окупацію цього регіону однією з головних цілей у війні.

Нагадаємо, речник Східного угруповання військ Сергій Череватий розповів, що на лінії Куп’янськ-Лиман росіяни попри гучні анонси “великого наступу” навіть ініціативу у Сил оборони перехопити не можуть.

“Намагаються максимально бити артилерією та авіацією, після чого штурмують. Це відбувається кілька місяців поспіль, жодного навіть локального успіху вони не досягли. “Великий наступ”, який вони анонсували навесні, локалізовано, вони не можуть перехопити ініціативу”, – вказав він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, командувач Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Сирський заявив, що усі хотіли б швидких результатів контрнаступу української армії. Однак це практично неможливо. За його словами, як на сході, так і на півдні, територія насичена мінами та оборонними загородженнями. При цьому росіяни мають багато опорних пунктів. Командувач Сухопутних військ також зауважив, що Україна все ж має одну явну перевагу.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.