Російські винищувачі і літак-розвідник перехопили біля повітряного простору НАТО

Російські винищувачі і літак-розвідник перехопили біля повітряного простору НАТО

Британські та німецькі ВПС перехопили три літаки рф, які перебували у безпосередній близькості до повітряного простору НАТО, а саме над Фінською затокою та Балтійським морем. Про це повідомили британські королівські ВПС.

Одним з перехоплених російських літаків був розвідник Іл-20 повітряно-космічних сил рф, що прямував до Калінінградської області. До нього з Калінінграда прямували два російські винищувачі Су-27.

Також на перехоплення російських літаків вирушили військово-повітряні сили Швеції.

У Великій Британії наголосили, що такі дії не є поодинокими . Російські літаки досить часто проводять польоти над Балтійським морем, яке перебуває під колективною обороною НАТО.

"Наші союзники і партнери в регіоні повинні бути впевнені в тому, що НАТО тут залишатиметься і надалі, а Велика Британія продовжує виконувати свої зобов'язання щодо колективної оборони повітряного простору НАТО", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна " раніше, винищувач Typhoon британських ВПС і винищувач ВПС Німеччини вже вдруге перехопили російські літаки. Це відбулося в рамках операції з патрулювання повітряного простору біля узбережжя Естонії.

Головне