Британія дозволить "добровільну передачу" Україні коштів підсанкційних росіян

Британія дозволить

Росіяни, які потрапили під санкції Великої Британії, можуть тепер жертвувати заморожені кошти на відновлення України. Це стало можливим згідно з новим законодавством, оголошеним міністром закордонних справ Британії Джеймсом Клеверлі.

Про це повідомила прес-служба МЗС Британії. За словами Клеверлі, уряд Британії запроваджує новий спосіб поводження із замороженими російськими активами. Тепер вони можуть бути пожертвувані на відновлення України.

"Ці нові заходи – на додаток до нашого найбільшого в історії пакета санкцій – показують, що Велика Британія готова і здатна розчистити нові шляхи для того, щоб російські гроші дійшли до українського народу", – заявив британський міністр фінансів Джеремі Хант.

Як зазначається, росіяни, які перебувають під санкціями і заявляють, що підтримують Україну, тепер також матимуть можливість зробити правильний вчинок. Вони мають змогу пожертвувати свої заморожені кошти на відновлення України. Це буде добровільний процес, у рамках якого підсанкційні особи можуть подати заявку на розблокування коштів з конкретною метою підтримки відновлення та реконструкції України.

При цьому не буде жодного примусу до переказу коштів, а також жодних пропозицій щодо послаблення санкцій в обмін на пожертвування. Йдеться саме про заморожені кошти, якими підсанкційні росіяни все одно не мають змоги користуватися.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, координатор з питань санкцій Державного департаменту США Джим О’Браєн заявив, що росія змогла наростити імпорт ключових мікрочипів та електроніки для військової промисловості до рівня до 2022 року. 

Головне