Британія допоможе Україні боротися з російськими хакерами: на це виділили понад $20 млн

Британія допоможе Україні боротися з російськими хакерами: на це виділили понад $20 млн

Велика Британія виділила 16 млн фунтів стерлінгів (20,48 млн доларів) на зміцнення кіберзахисту Україні. Про це повідомив британський прем'єр-міністр Ріші Сунак.

"Це рішення було прийнято в той час, коли Україна розпочала черговий контрнаступ на росію, на додаток до 6,35 млн фунтів стерлінгів (8,1 млн доларів), обіцяних минулого року. Ще 9 млн фунтів стерлінгів (11,51 млн доларів) потенційно можуть надійти від міжнародних союзників", - зазначив Сунак.

У Британії наголосили, що ця допомога дозволить Україні захистити свою критично важливу інфраструктуру у той час, як Збройні сили будуть звільняти українську землю.

"Жахливі напади росії на Україну не обмежуються варварським вторгненням на територію країни, але також включають огидні спроби атакувати кібер-інфраструктуру, яка надає життєво важливі послуги, від банківських до енергетичних, невинному українському населенню", - заявив очільник британського уряду.

Нагадаємо, в Україні значно зросла кількість кібератак на комерційні компанії, що мають персональні дані українців. За цими атаками стоять російські хакери.

Як повідомляли "Ми-Україна", проросійська хакери NoName здійснила DDoS-атаку на різні сайти та додатки Федеральної адміністрації Швейцарії. Через це кілька веб-сайтів Федеральної адміністрації були недоступні.

Головне