Британська розвідка не виключає, що росія могла збити свій Су-27 над Кримом у березні

Британська розвідка не виключає, що росія могла збити свій Су-27 над Кримом у березні

Російські окупанти можуть самі бути винні у збитті власного літака Су-27 над Кримом наприкінці березня через відсутність координації між їх військовими підрозділами.

Цю інформацію надало Міністерство оборони Великої Британії у Х.

28 березня стало відомо про збиття російського літака Су-27 через "дружній вогонь" зі сторони російської ППО. За словами Михайла Развожаєва, який представляє себе так званим "губернатором" Севастополя, причиною стало технічне недопрацювання, але пілот вижив.

Розвідка Великої Британії зауважує, що 24 березня Україна атакувала об'єкти Чорноморського флоту та Севастополя, що, можливо, змусило росіян підняти свою ППО у стан підвищеної готовності.

Раніше були випадки "дружнього вогню", особливо на території, що окупована росією. Розвідка вважає, що це свідчить про вплив дій України.

"Є серйозна ймовірність того, що зростання напруги серед російських операторів ППО через страх перед подальшими діями України може призвести до необережного використання їхніх власних пілотів і літаків, а не технічних проблем", - зазначається у зведенні.

Нагадаємо, у тимчасово окупованому Севастополі російські військові зазнали втрат, коли їхній літак, що здійснював зльот з аеродрому "Бельбек", був збитий власним ППО. За інформацією ЗМІ, було збито винищувач Військово-космічних сил росії.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Південна Корея надасть Україні допомоги на понад $2 млрд.

Головне