Братчук розповів, хто навів ракети на зернові термінали в Одесі

Братчук розповів, хто навів ракети на зернові термінали в Одесі

Ракетний удар по Одесі та області, якого росіяни завдали під ранок 21 липня, був здійснений за наведенням. Про це розповів речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук.

"Ці ракети ворога наводив місцевий мешканець 100%. Та людина, яка знала, де знаходяться ці термінали і що в них зберігається. Тому звертаюсь до місцевих мешканців цієї географічної локації та до усіх мешканців інших областей, ви бачите, що ворог воює з українським зерном, з українськими дітьми та навіть нашими мертвими - знаходьте їх, вороги серед нас, які за безцінь продають і свої і ваші життя", - зазначив він.

Як відомо, окупаційне військо вкотре вдарило “Калібрами” по Одещині рано-вранці 21 липня. Ракети ворог запускав з Чорноморської акваторії. Прилетіло по терміналах одного з сільгосппідприємств області. В результаті атаки знищено 100 тонн гороху та 20 тонн ячменю.

"Дві ракети влучили в зерносховища одного з сільськогосподарських підприємств. Спалахнула пожежа і вже під час боротьби з вогнем пролунала повторна тривога. Ще одна ракета поцілила в те саме підприємство, понівечивши сільськогосподарську та рятувальну техніку. Пожежу на площі понад 200 кв. м оперативно ліквідовано", - розповів очільник Одеської ОВА Олег Кіпер.

Як писав "Ми-Україна" раніше, генпрокурор Україна Андрій Костін розповів, що колабораціонізм з’являвся від самого початку війни на тимчасово захоплених ворогом територіях. Він наголосив, що українці, які допомагають росіянам, скоюють страшніші злочини, ніж окупанти.

Головне