Ботсвана приготувала для Німеччини "подарунок" - 20 000 слонів 

Ботсвана приготувала для Німеччини

Влада Ботсвани заявила, що відправить Німеччині "подарунок" у вигляді 20 000 слонів та не потерпить відмову від нього. Таким чином лідер країни Мокветсі Масісі відреагував на ініціативу ФРН запровадити обмеження на імпорт мисливських трофеїв, пише CNN.

"Двадцять тисяч слонів для Німеччини - це не жарт", - заявив він.

Ботсванський президент заявив, що його країна вже потерпає від перенаселеності цими тваринами. Він також підкреслив, що єдиним способом регулювати та стримувати їх популяцію на сьогодні є полювання. 

Масісі додав, що Партія зелених Німеччини, яка просуває обмеження на мисливські трофеї, могла б на практиці спробувати навчитися співіснувати з словами, не полюючи на цих тварин.

"Дуже легко сидіти в Берліні і мати думку про наші справи у Ботсвані. Ми платимо ціну за збереження цих тварин для всього світу... Німцям слід спробувати жити разом із тваринами так, як ви нам кажете", - зауважив президент. 

За його словами, слони нищать врожаї, завдають шкоди поселенням, а іноді навіть затоптують людей насмерть. Запровадження заборони на ввіз мисливських трофеїв виллється лише у зубожіння місцевого населення. 

На сьогодні чисельність слонів в Ботсвані сягає 130 000 особин. Влада країни намагається його зменшити не лише полюванням, а і "передаруванням" їх іншим країнам. Так, Анголі пропонують забрати до себе 8000 слонів, Мозамбіку -500. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні у тропічних лісах Еквадору виявили новий вид зеленої анаконди, яка є найбільшою змією у світі.

 

 
 

 
 

Головне