Боррель: Європейцям потрібно краще пояснювати, що означає мати рф за сусіда

Боррель: Європейцям потрібно краще пояснювати, що означає мати рф за сусіда

Очільник європейської дипломатії Жозеп Боррель, заявив що громадянам Європейського Союзу потрібно краще пояснювати, що означає мати російського диктатора Володимира Путіна за сусіда, інформує EFE.

За його словами, російська федерація не знає, де закінчуються і де починаються її кордони.

Боррель додав, що російський президент не має наміру здаватися. Путін буде далі жертвувати своєю армією та народом, тому що зазнає величезних матеріальних і людських втрат, і не досягнув жодного значного територіального просування.

"Як ви думаєте, чи Путін, починаючи війну, міг хоч на мить уявити, що через два роки він буде там, де є ? Ні, він вважав свою армію дуже могутньою. І це не так. Я думав, що Україна дуже слабка, вона розпадеться. І цього не було. Він вважав, що єдність європейців зазнає краху. Я думав, що трансатлантична єдність буде порушена. Нічого з цього не сталося", - зазначив він.

Очільник європейської дипломатії наголосив, що Україні потрібно продовжувати надавати військову допомогу.

"Ми повинні продовжувати наполягати на допомозі народу, який захищається від потужного сусіда, який хоче нав'язати своє панування силою і який має ностальгію за старою радянською або царською імперією", - підсумував Боррель.

Нагадаємо, що високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ і політики безпеки, віцепрезидент Європейської комісії Жозеп Боррель підтвердив своє прибуття до української столиці Києва.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Велика Британія має згуртувати країни для допомоги Україні, а розмови про безвихідну ситуацію навколо війни росії та України варто припинити

Головне