Блокування кордону: польські та українські роботодавці проведуть переговори для досягнення компромісу

Блокування кордону: польські та українські роботодавці проведуть переговори для досягнення компромісу

Українські роботодавці спільно з польськими колегами намагаються вирішити транспортну кризу, що виникла на кордоні, та створили для цього переговорний майданчик. Про це повідомили у Федерації роботодавців України.

"Польські та українські роботодавці створюють діалоговий майданчик для досягнення компромісу. Союз підприємців і роботодавців (ZPP) та Федерація роботодавців України звернулися з цією ініціативою до Урядів двох країн і Президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн", - йдеться у повідомленні.

У Федерації наголосили, що Україна та Польща через блокування кордону щодня несуть значні втрати, що негативно впливає на місцевий бізнес та економіку не лише обох країн, але і в самій Європі.

Спеціально для цього було вирішено створити переговорний майданчик, який дозволить прискорити вирішення усіх проблем та досягти компромісу.

"Як представники об’єднань роботодавців ми більше, ніж будь-хто інший, зацікавлені в пошуку конструктивного та ефективного компромісу, який би дозволив вирішити претензії з обох сторін, якнайшвидше розблокувати кордон та існуючі логістичні маршрути, відновивши нормальний рівень торгівлі між Польщею та Україною", - йдеться у спільній заяві Спілка підприємців і роботодавців та Федерації роботодавців України.

Перша зустріч в межах цієї ініціативи відбудеться вже у п'ятницю, 8 грудня.

Як повідомляли "Ми-Україна", волонтерська допомога для ЗСУ блокується на кордоні з Польщею. Через протест польських перевізників благодійні організації зіткнулися із затримками у кілька тижнів.

Головне