Волонтерська допомога для ЗСУ блокується на кордоні з Польщею, — Reuters

Волонтерська допомога для ЗСУ блокується на кордоні з Польщею, — Reuters

Волонтерська допомога для ЗСУ блокується на кордоні з Польщею. Про це повідомило видання Reuters.

За інформацією видання, благодійні організації зіткнулися із затримками у кілька тижнів, через протест польських перевізників.

Керівник найбільшого в Україні благодійного фонду допомоги військовим "Повернись живим" Тарас Чмут розповів, що десятки систем нічного бачення і пікапів, а також сотні безпілотників, закуплених фондом, застрягли на кордоні на кілька тижнів.

Йдеться про важливі для війська безпілотники, електроніку та авто.

Польські протестувальники кажуть, що пропускають гуманітарну та військову допомогу, проте багато допомоги, яка необхідна Збройним силам України, закуповуються саме цивільними організаціями та перевозяться комерційними вантажівками, яким заборонено проїжджати через блокаду.

Нагадаємо, перед пунктами пропуску з сусідніми державами в Україні зафіксовані черги транспортних засобів, включаючи легкові автомобілі, автобуси та вантажівки, які були зареєстровані в електронній черзі.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон вранці, 6 грудня.

За їх даними, найбільші черги спостерігаються на кордоні з Польщею. Перед пунктом пропуску "Устилуг" на виїзд очікують 10 легкових автомобілів та чотири автобуси, які зареєстровані в електронній черзі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, прикордонники затримують на кордоні 20-25 втікачів за добу. Про це в ефірі "Єдиного марафону" на каналі "Ми-Україна" розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

Йдеться й про "зелену ділянку" кордону, а також і про пункти пропуску, коли люди намагаються використати підроблені документи або підкупити інспекторів ДПСУ, розповів речник Андрій Демченко.

 

 

 

Головне