Блокувань на кордоні немає, у черзі на в'їзд близько 1000 фур, – ДПСУ

Блокувань на кордоні немає, у черзі на в'їзд близько 1000 фур, – ДПСУ

Всі пункти перетину на кордоні з Польщею та Румунією, рух якими блокували протестувальники, на сьогодні працюють у штатному режимі. Черги на в'їзд ще є, але вони незначні, розповіли в Держприкордонслужбі виданню "Укрінформ". 

"Припинено блокування пунктів пропуску "Рава-Руська, "Краківець, "Ягодин" та "Шегині". За даними польських прикордонників, станом на ранок сьогодні на цих чотирьох напрямках в бік України черги незначні", - уточнив речник ДПСУ Андрій Демченко.

Нині у чергах стоять близько 900 вантажних транспортних засобів. 

В цілому за минулу добу на вказаних напрямках кордон як на в’їзд, так і на виїзд перетнуло майже 2750 тисячі машин.

Також невелика черга спостерігається 26 січня на українсько-румунському кордоні. Перед КПП накопичилось близько 80 фур. 

Як відомо, 16 січня польські перевізники припинили блокування кордону з Україною та розблокували рух усіма пунктами перетину. Мітингарі у Румунії також у січні час від часу блокували КПП" Сірет", "Вікову-де-Сус" та "Халмеу", проте на 20 січня акція протесту була повністю завершена. 

Нагадаємо, у Всеукраїнській аграрній раді підрахували, що за пікові місяці блокування польського кордону - листопад та грудень - український бізнес втратив близько 1,5 млрд євро.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 22 січня з офіційним візитом в Україну приїздив новий польський прем’єр-міністр Дональд Туск. За підсумками перемовин він розповів про налагоджене взаєморозуміння щодо протесту перевізників на кордоні Польщі та України. 
 

 

Головне