Туск про зернові питання: Будемо розглядати кейси, які працюють в Румунії та Болгарії

Туск про зернові питання: Будемо розглядати кейси, які працюють в Румунії та Болгарії

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск прокоментував зернові питання, які виникли між Польщею та Україною, та зазначив, що будуть розглядатися і ті кейси, які працюють в Румунії та Болгарії.

Про це він розповів під час пресконференції з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем у Києві у понеділок, 22 січня. За його словами, Варшава та Київ будуть спільно працювати для вигідної діяльності сільськогосподарських виробників та перевізників обох країн.

"Я впевнений, що ми знайдемо вихід, який буде на користь польських та українських фермерів і виробників", - наголосив Дональд Туск.

Він також зазначив, що Польща має намір оцінити існуючі моделі механізму верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Європейської комісії, такі як угода України з Румунією або з Болгарією.

Водночас сторони наразі відновлюють формат міжурядових консультацій. Це допоможе уникнути непотрібного напруження чи конфлікту інтересів, додав очільник польського уряду.

Нагадаємо, новий польський прем’єр-міністр Дональд Туск розповів про налагоджене взаєморозуміння щодо протесту перевізників на кордоні Польщі та України під час його візиту до Києва у понеділок, 22 січня. Зокрема, Дональд Туск розповів, що президент України Володимир Зеленський підтвердив добру волю щодо спільного розв'язання проблем.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, польський уряд домовився з перевізниками про призупинення протестів на кордоні з Україною з середи, 17 січня. Уряду вдалось домовитись з протестувальниками щодо певних вимог.

Головне