Блінкен привітав українців із Днем Незалежності та запевнив у підтримці США

Блінкен привітав українців із Днем Незалежності та запевнив у підтримці США

Держсекретар США Ентоні Блінкен привітав всіх українців із Днем Незалежності, наголосивши на продовженні підтримки з боку Сполучених Штатів.

Про це йдеться в опублікованій заяві Блінкена.

"Хочу привітати всіх українців з Днем Незалежності. 24 серпня є свідченням незалежності, суверенітету та демократії України та днем гордості за силу та стійкість України. Це також день вшанування української спадщини та культури", - сказав він.

За словами Блінкена, сьогодні також виповнюється півтора року відтоді, як Кремль розпочав своє жорстоке повномасштабне вторгнення в Україну – 18 місяців безглуздої агресії, яка спричиняє смерть і руйнування по всій Україні.

"Оскільки ми приєднуємося до вас у святкуванні понад трьох десятиліть незалежної країни, ми також сумуємо разом з вами, згадуючи ваших синів і дочок, які віддали життя, захищаючи вашу країну. Ми підтримуємо вас у боротьбі за вашу дорогу країну", - додав держсекретар.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський привітав українців із Днем Незалежності. Ролик записано на тлі муралу із Олександром Мацієвським – захисником, який перед розстрілом в обличчя російських військ вигукнув “Слава Україні!”. 

Головне