Бєлгородську область росії вночі було атаковано ракетою: подробиці

Бєлгородську область росії вночі було атаковано ракетою: подробиці

Бєлгородську область росії у ніч проти вівторка, 12 грудня, було атаковано ракетою. Москва вже встигла звинуватити в цьому українські війська.

Про це повідомило Міністерство оборони російської федерації у Telegram-каналі. Як зазначається, атака нібито здійснювалась тактичної ракетою "Точка-У".

Водночас у ворожому відомстві заявили, що змогли "припинити спробу київського режиму здійснити терористичну атаку по об'єктах на території російської федерації", яка сталась близько 5 ранку.

"Черговими засобами ППО українська ракета була знищена над Бєлгородською областю", - повідомили в Міноборони рф.

За годину до цього, близько 4 ранку, у Харківській області України було оголошено повітряну тривогу. У Повітряних силах ЗСУ повідомили про ракетну небезпеку в регіоні. Тоді мешканці Бєлгородщини повідомили, що чують звуки вибухів.

Нагадаємо, окупаційне військо рф у ніч з 11 на 12 грудня вчергове атакувало Україну ударними безпілотниками типу Shahed та авіаракетами Х-59. Для атаки ворог використав 15 дронів-камікадзе та дві ракети. Із загально кількості випущених по мирних містах та селах "шахедів" було збито дев'ять.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російське окупаційне військо цього місяця здійснило два ракетних удари, застосовуючи під час кожного лише боєприпаси одного класу, щоб перевірити українську систему протиповітряної оборони на здатність збивати саме обраний тип ракет, пояснив військовий експерт Олексій Гетьман. На масовані обстріли від росіян очікувати не варто, а от комбіновані цілком можливі. 

Головне