Біля Британії перехопили два військових літаки рф

Біля Британії перехопили два військових літаки рф

Винищувачі Великої Британії в понеділок, 14 серпня, перехопили біля берегів Шотландії два російських протичовнових літаки Ту-142.

Про це повідомило британське Міністерство оборони.

Британська авіація перехопила російські бомбардувальники в міжнародному повітряному просторі в межах північної зони патрулювання НАТО. Такі бомбардувальники використовуються для розвідки та протичовнової боротьби.

Також у повітря підняли танкер Voyager, який залишався там протягом вильоту, аби забезпечити дозаправку Typhoon.

"Дуже приємно усвідомлювати, що ми змогли здійснити успішне перехоплення, зберігши цілісність повітряного простору Великої Британії і НАТО", – заявив один з пілотів британських винищувачів.

Російські військові літаки можуть становити небезпеку для інших літаків, оскільки часто ігнорують авіадиспетчерів і не сигналізують про перебування в повітряному просторі.

Нагадаємо, цього ж дня, 14 серпня, Данія перехопила у своєму повітряному просторі два бомбардувальники рф.

Як зазначається, військово-повітряні сили Данії перехопили два російські бомбардувальники. Вони летіли над Данією та до повітряної зони, за якою від імені НАТО спостерігали Нідерланди.

Нідерландські F-16 були підняті та підготовлені до перехоплення бомбардувальників, перш ніж вони змогли увійти в повітряний простір НАТО. Проте російські літаки розвернулися перед тим, як офіційно перетнути територію Нідерландів після того, як їх перехопили данські літаки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський здійснив візит на Донеччину та зустрівся з наступальними бригадами.

Головне