Більші гамбургери та тисячі нових закладів: в McDonald's окреслили стратегію на найближчі роки

Більші гамбургери та тисячі нових закладів: в McDonald's окреслили стратегію на найближчі роки

Стратегію розвитку McDonald's на найближчі три роки можна охаракеризувати одним єдиним словом - більше. Одна з найбільших у світі мереж закладів швидкого харчування запланувала зробити свої гамбургери більшими, відкрити ще 9000 ресторанів та додати ще 100 мільйонів учасників у програму лояльності компанії.

Більші гамбургери

CEO McDonald's Кріс Кемпчинскі в інтерв'ю CNN розповів, що гамбургери більшого розміру забезпечить корпорації зростання в найближчі роки.

"У США, на низці ринків і по всьому світу можливість купити бургер більшого розміру - це можливість. Ми працюємо над цим. Це те, чого вам слід очікувати в майбутньому", - сказав він. 

У McDonald's мають намір спершу протестувати обрані варіанти на обмежених ринках і, як тільки найкращий з них буде виявлений, його вводитимуть у меню мережі по ресторанах і на інших ринках. В компанії запевняють, що новинка, хоч і буде більшою, у ціні зросте на набагато. 

"Ми думаємо, що зможемо запропонувати великий гамбургер з чудовим смаком за ціною, яка перевершує те, що [клієнти] можуть отримати деінде", - наголосив Кемпчинскі.

Більше закладів

Окрім запровадження великих бургерів в McDonald's запланували довести загальну кількість закладів мережі до 50 000 за три роки. На сьогодні у світі їх нараховується близько 41 000. В заяві корпорації вказано, що це стане "найшвидшим періодом зростання в історії компанії".

Перший "Мак" відкрив свої двері для відвідувачів у 1940 році. Позначки у 10 000 закладів компанія мережа досягла лише на початку 1970-х, а 40 000 - у 2021 році.

Кемпчинскі зауважив, що нині McDonald's може "задуматися про невеликий формат через зростання, яке сталося з цифровими технологіями і доставкою, коли людям не обов'язково потрібні великі обідні зали, як в наших традиційних ресторанах".

Більше учасників у програмі лояльності 

Ще один пункт стратегії передбачає суттєве розширення своєї програми лояльності. У планах наростити число активних зі 150 до 250 мільйонів до 2027 року.

Президент корпорації у США Джо Ерлінгер пояснив, що змусити людей приєднатися до McDonald's через приєднання до програми лояльності є таким самим важливим пунктом, як і географічне розширення. Зазвичай, учасник програми частіше відвідують ресторани та витрачають більше, ніж інші клієнти, зазначив він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цьогоріч у квітні McDonald's заявила про серію оновлень для своїх найзнаковіших страв. Компанія анонсувала внесення "невеликих, але смачних покращень" в Big Mac, McDouble, чизбургер, подвійний чизбургер і гамбургер

Головне