Білорусь – також європейська нація та має бути в Європі у майбутньому, – Зеленський

Білорусь – також європейська нація та має бути в Європі у майбутньому, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що Білорусь у майбутньому також має стати членом Євросоюзу. Про це повідомив Зеленський на саміті голів Європейського Союзу в Брюсселі.

"Я впевнений, що будь-яка європейська нація, яка поділяє європейські цінності, має бути частиною європейської сім'ї… Це було б справедливим щодо України, і щодо Молдови, для людей Балкан і для Грузії… І я впевнений, що будуть прийняті рішення стосовно Білорусі, тому що це також європейська нація, яка в майбутньому має бути в обʼєднаній Європі", – сказав він, виступаючи на саміті голів Європейського Союзу в Брюсселі.

Зеленський підкреслив, що до Євросоюзу також повинна буде приєднається і Білорусь.

"Упевнений, що будуть рішення і щодо Білорусі, тому що це також європейська нація, яка повинна бути в Європі в майбутньому", — сказав він.

Нагадаємо, війська російської федерації знову обстріляли Харків КАБами. Під ворожий удар потрапив Київський район - приватні житлові будинки, а також гуртожиток одного із вишів. Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські захисники витіснили російські сили з мікрорайону Канал у місті Часовому Яру у Бахмутському районі Донецької області. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин.

Головне