Білорусь скупчує війська на кордоні з Україною під виглядом навчань

Білорусь скупчує війська на кордоні з Україною під виглядом навчань

Білорусь під виглядом навчань стягує до кордону з Україною військову техніку та особовий склад, включно з "вагнерівцями". Про це йдеться у заяві МЗС.

"За даними розвідувальних органів України, збройні сили Республіки Білорусь під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема Сил спеціальних операцій, озброєння та військової техніки, включно з танками, артилерією, РСЗВ, засобами ППО та інженерною технікою, в Гомельській області поблизу північних кордонів України. Також зафіксована присутність найманців колишньої ПВК “Вагнер”, - йдеться в повідомленні.

В МЗС додали, що проведення навчань в прикордонній смузі та безпосередній близькості до об’єкту атомної енергетики, Чорнобильської АЕС, створює загрози національній безпеці України.

"Закликаємо посадових осіб Республіки Білорусь не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви, а її збройні сили — припинити недружні дії та відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню", - наголосили в МЗС.

Як писали “Ми-Україна” раніше, українські прикордонники не фіксують збільшення кількості техніки чи особового складу білоруських військ біля кордону з Україною.

Головне