Білорусь готує провокації на кордоні: в ЦНС з’ясували, для чого

Білорусь готує провокації на кордоні: в ЦНС з’ясували, для чого

Білоруські силові структури планують провести так звані операції під чужим прапором у прикордонній зоні з Україною. Мета таких дій – продемонструвати свою силу китайським військовим, які беруть участь у спільних навчаннях у Білорусі з 8 по 19 липня.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Ці навчання мають статус "антитерористичних".

"Вони планують вдатися до провокацій, які самі ж успішно попередять з метою показати китайським колегам свої можливості. З 8 по 19 липня на території республіки Білорусь проходять перші спільні навчання сил спеціальних операцій ЗС РБ та військовослужбовців Народно-визвольної армії КНР", - йдеться у дописі. 

Напередодні навчань та прибуття китайських підрозділів, заступник начальника генерального штабу Володимир Купріянюк заявив про загрозу збройних провокацій на території Білорусі у зв’язку з нарощуванням присутності спеціальних підрозділів, найманців та різноманітних добровольчих формувань у прикордонних районах.

В ЦНС також додали, що білоруські силовики планують "успішно присікти збройні провокації вздовж українсько-білоруського кордону", а потім спробувати звинуватити Україну у цих інцидентах.

Нагадаємо, Китай та Білорусь 9 липня розпочали спільні військові навчання біля кордону з Польщею. Підрозділи на окремих етапах будуть зведені, не буде окремо китайського підрозділу, або окремо білоруського - вони діятимуть спільно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сікорський заявив, що у Польщі розглядають можливість збивати ракети рф в українському небі.

Головне