Біля посольства Ізраїлю в Данії стався вибух: поліція перевіряє версію про причетність Ірану до інциденту

Біля посольства Ізраїлю в Данії стався вибух: поліція перевіряє версію про причетність Ірану до інциденту

Біля ізраїльського посольства в Копенгагені, Данія, стався вибух, приурочений до річниці нападу ХАМАСу на Ізраїль. Про це повідомляє The Times of Israel.

Інцидент стався приблизно за 500 метрів від посольства, через п'ять днів після двох попередніх вибухів біля тієї ж будівлі, за які були затримані двоє громадян Швеції.

Інспектор поліції Копенгагена Тріне Моллер зазначила, що правоохоронці перевіряють можливий зв'язок між цими подіями, проте поки що немає підтверджень, що вони пов'язані. За її словами, вибух міг бути викликаний стріляниною.

Місцеві ЗМІ опублікували кадри з місця події, на яких видно сліди вибуху біля житлового будинку, розташованого за 500 метрів від посольства.

Шведська розвідувальна служба Sapo не виключає можливу причетність Ірану до вибухів, що сталися 2 жовтня в Данії, а також до стрілянини біля ізраїльського посольства в Стокгольмі.

Нагадаємо, Ізраїль вранці 7 жовтня - у першу річницю початку війни в Секторі Гази - пережив хвилю атак з боку ліванського угруповання "Хезболла". Ракети поцілили по Хайфі, третьому за величиною місті країни, пише Reuters.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Ізраїль вночі атакував південні передмістя Бейрута, де розташований розвідувальний штаб "Хезболли". Також ЦАХАЛ повідомив про удари по складах зброї "Хезболли" у районі міста, після чого сталися вторинні вибухи. 

Головне