Без палива, світла та їжі: міністр оборони Ізраїлю віддав наказ про "повну облогу" Гази

Без палива, світла та їжі: міністр оборони Ізраїлю віддав наказ про

Зона Сектору Ґази залишиться без постачання продовольства, електроенергії та енергоносіїв. В ізраїльському оборонному відомстві оголосили про повну ізоляцію напіванклаву.

"Я віддав наказ про повну облогу Сектора Ґази. Не буде ні електрики, ні їжі, ні палива, все закрито", - наводить заяву міністра оборони країни Йоава Галанта The Times of Israel.

Він підкреслив, що Ізраїлю доводиться вести боротьбу зі "звіроподібними істотами", тому "поводитимемося з ними відповідно”.

Як відомо, у ніч з 8 на 9 жовтня ізраїльська авіація завдала ураження понад 500 об'єктам в Секторі Ґази, які пов'язані з ХАМАС та палестинським "Ісламським джихадом". До переліку атакований цілей увійшли: низка багатоповерхових споруд, в одній з яких розташовувався штаб терористичної організації; сім командних центрів ХАМАС; оперативний штаб "Ісламського джихаду", три тунелі та інші. 
Вдень Армія оборони Ізраїлю вгатила по складу БК бойовиків, вхідній шахті в підземний тунель, а також по автівці терористів, яка намагалася прорватися на ізраїльську територію.

Нагадаємо, Збройні сили Ізраїлю заявили про взяття під контроль усіх населених пунктів, які розташовані поблизу спільної з Сектором Ґази ділянки кордону. Водночас військові не виключають, що в деяких з них досі можуть перебувати бойовики ХАМАС.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ВМС ЗС України повідомили, що у Чорному морі 9 жовтня перебуває один російський корабель, оснащений чотирма крилатими ракетами типу “Калібр”. 

Головне