Без досвіду та освіти: окупанти набирають на ЗАЕС людей з вулиці

Без досвіду та освіти: окупанти набирають на ЗАЕС людей з вулиці

Ситуація на захопленій російськими окупантами Запорізькій АЕС продовжує погіршуватися. Зіткнувшись з кадровим голодом ворог почав набирати персонал з-поміж людей, які не мають відповідної освіти та досвіду роботи на ядерних об'єктах.

Про це інформує Генеральний штаб ЗСУ.

"Після масових звільнень відзначається брак фахівців на атомній електростанції, через що загарбники вимушені брати на роботу людей без освіти та досвіду", - вказано у повідомленні.

У Генштабі наголошують також, що в місті-супутнику ЗАЕС - Енергодарі - ворожа армія не припиняє тиснути на місцеве населення.

"В Енергодарі Запорізької області, російські окупанти продовжують чинити тиск на мирне населення, зокрема, через обмеження подачі теплопостачання та гарячої води до помешкань", - вказано у свіжому вечірньому зведенні.

Нагадаємо,  президент “Енергоатому” Петро Котін зазначив, що в цілому приблизно 1,5 тис. працівників Запорізької АЕС, яка перебуває під окупацією, погодилися працювати на "Росатом"є. Також він розповів, що у мирний час на ЗАЕС було 11 тис. людей. Наразі в Енергодарі залишаються близько 6,5 тис. осіб, бо працівникам станції не дозволяють виїжджати з міста.

Безпосередньо на станції працюють близько 4,5 тис. людей, іншим росіяни заблокували доступ на ЗАЕС, оскільки вони не погоджуються підписувати контракти з "Росатомом". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Кабінет Міністрів України ухвалив рішення щодо припинення дії угоди з урядом Республіки Білорусь про організацію спільного контролю в пунктах пропуску на кордоні двох країн.

Головне