Беньямін Нетаньяху розпустив ізраїльський військовий кабінет

Беньямін Нетаньяху розпустив ізраїльський військовий кабінет

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу оголосив, що розпускає військовий кабінет із шістьох посадовців, який було створено 11 жовтня 2023 року для управління військовими операціями. Про це повідомляє агентство Reuters.

Ізраїльський прем'єр оголосив про розпуск військового кабінету на недільній зустрічі з політичним кабінетом безпеки. Він зробив це через тиждень після того, як зі складу військового кабінету вийшов лідер ізраїльської опозиції Бенні Ганц, пише The Jerusalem Post. 

Тепер очікується, що Нетаньяху проведе консультації щодо війни в Газі з невеликою групою міністрів.
Розпуск військового кабінету навряд чи матиме якийсь суттєвий вплив на конфлікт – ухвалення рішень знову повернеться до кабінету безпеки, але політичні наслідки можуть бути більш значними.

"Кабінет був у коаліційній угоді з (депутатом від "Національної єдності" Бенні) Ганцем на його прохання. Як тільки Ганц пішов —  у кабінеті більше немає потреби", — прокоментував Нетаньягу своє рішення. 

Нагадаємо, у центр Мюнхена привезли трибуну харківського стадіону "Сонячний", його збудували Україною до "Євро-2012" і зруйновано російськими військами у травні 2022 року. Про це повідомила пресслужба Української асоціації футболу.

Як писали "Ми-Україна" раніше, постраждалі в аварії автобуса в румунському повіті Констанца пройшли медичний огляд, після якого продовжили свою поїздку іншим автобусом. Про це повідомили в Міністерстві закордонних справ України.

Головне