Бажання слави затьмарює очі: Буданов про причини загибелі російського пілота Кузьмінова

Бажання слави затьмарює очі: Буданов про причини загибелі російського пілота Кузьмінова

Російський пілот Максим Кузьмінова, який перегнав Мі-8 в Україну, поплатився життям через своє "бажання слави". Про це в інтерв'ю ВВС розповів очільник української воєнної розвідки Кирило Буданов.

"Коли люди розслабляються, у них з'являються гроші і вони нібито дивляться за своєю безпекою. Але разом з тим бажання слави затьмарює очі всім. І вони починають говорити “ти знаєш, хто я?”, “от ти ж нікому, тільки от тобі кажу”. Так само потім починають викликати дівчат з рф, знайомих їм з минулого, розказувати, скільки у них тепер багато грошей, як чудово вони живуть в Іспанії і так далі", - пояснив він. 

Голова ГУР МО додав, що такі випадки не є поодинокими. Він визнав, що це помилка української сторони. 

"Така поведінка людей в світі, в різні часи і в різних ситуаціях – це типова помилка... Треба було все ж таки за ним доглядати, а не повірити тому, що “я дорослий, я знаю, як бути”, - зазначив Буданов. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пілоту Кузьмінову пропонували лишатися в Україні, тут він точно був би захищеним, - Данілов

Як писав "Ми-Україна" раніше, Максим Кузьмінов приземлив вертоліт 9 серпня 2023 року у Вовчанській громаді на Харківщині.  За співпрацю з Україною він отримав грошову винагороду, він та його родина отримали нові документи та виїхали в Іспанію. В лютому цього року стало відомо про його загибель. У NYT дізнались, що у чоловіка влучили шість куль, однак він зміг ще пробігти якусь дистанцію, перш ніж впасти. Після цього вбивці сіли у автомобіль та скоїли наїзд на тіло Кузьмінова на виїзді.

 

Головне