Пілоту Кузьмінову пропонували лишатися в Україні, тут він точно був би захищеним, - Данілов

Пілоту Кузьмінову пропонували лишатися в Україні, тут він точно був би захищеним, - Данілов

Російський льотчик Максим Кузьмінов, який торік влітку перегнав гелікоптер рф в Україну, мав змогу залишитися в Україні. Українська сторона пропонувала таку можливість, розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

"Пропозиція нашої країни полягала в тому, щоб він лишався в Україні. Він точно б тут був би захищений. І я не думаю, що вони так тут могли б бешкетувати, як це відбулося в Іспанії", - зазначив він у коментарі "УП".

Данілов наголосив на тому, що ті особи, які мають відношення "до тих чи інших подій", повинні зберігати пильність і "дбати про ситуацію".

Як відомо, пілот Максим Кузьмінов у межах кодової спецоперації української воєнної розвідки "Синиця" перегнав російський військовий гелікоптер Мі-8 в Україну. Він приземлив вертоліт 9 серпня 2023 року у Вовчанській громаді на Харківщині.  За співпрацю з Україною Кузьмінов отримав грошову винагороду та нові документи. Також нові документи отримала і родина росіянина, яка заздалегідь виїхала з рф. Днем раніше стало відомо, що його вбили в Іспанії, куди він ухвалив рішення поїхати. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 16 лютого 2024 року стало відомо про смерть критика Кремля Олексія Навального. Опозиціонер помер у російській колонії, де відбував покарання. Наступного дня цей факт підтвердила прессекретарка загиблого Кіра Ярмиш: "Олексія Навального вбито". Згідно з отриманими нею даними від співробітників колонії, в якій відбував покарання опозиціонер, його тіло перебуває у місті Салехарді, що в Тюменській області. Втім пізніше низка росЗМІ та Ярмиш повідомили, що тіла там немає

Головне