Барабаш: Втрати ворога в Авдіївці вже більші, ніж в Бахмуті

Барабаш: Втрати ворога в Авдіївці вже більші, ніж в Бахмуті

На Авдіївському напрямку армія рф втратила близько чотирьох тисяч окупантів та має майже вдвічі більше поранених. Про це розповів очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в інтерв’ю "Укрінформу".

"Багато хто каже, що втрати ворога на Авдіївському напрямку вже перевищили його втрати й у Вугледарі, й у Бахмуті", - зазначив Барабаш.

Також він додав, що російські війська втратили на Авдіївському напрямку більше 400 одиниць техніки. В перший день загострення боїв 10 жовтня під час пересування ворожої техніки зі 100 одиниць українські захисники знищили 60.

"Тільки за першу добу цього загострення, коли вони пішли, їхало майже 100 одиниць техніки і близько 60 з неї було знищено. Вони йшли колонами, під час першої хвилі багато техніки знищено", - додав Барабаш.

Крім того голова Авдіївської МВА розповів, що від початку повномасштабної війни у місті загинуло 154 мирних жителя, серед них одна дитина. 

"Від початку повномасштабного вторгнення підтверджена кількість людей, які залишаються під завалами. Ми поки що не подаємо їх як загиблих, бо тіл ще немає. Відомо, що під завалами перебувають шестеро людей, двоє з них - ще з травня", - розповів Віталій Барабаш.

Нагадаємо, що загальні бойові втрати рф у війні проти України поповнилися ще 800 окупантами. Наші захисники за учорашній день також знищили п'ять танків, шість бойових броньованих машин, десяток артилерійських систем та два дрони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупаційна армія рф за минулу бойову добу, 12 листопада, позбулася понад 450 своїх бійців на Таврійському напрямку. Ще більш як 10 загарбників здалися в полон.

Головне