Барабаш розповів, скільки мешканців залишається в Авдіївці

Барабаш розповів, скільки мешканців залишається в Авдіївці

В Авдіївці залишається 1230 цивільних жителів. Також зменшилася кількість бажаючих виїхати з міста. Про це в ефірі телемарафону повідомив очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш. 

За його словами, у пʼятницю, 15 грудня, з міста вдалося вивезти пʼятьох дітей.

"Останнім часом бачимо зменшення охочих виїжджати. У середньому в день зараз зголошуються виїжджати три-швсть людей. За період загострення на нашому напрямку виїхало понад 350 людей", - зазначив керівник МВА.

Барабаш додав, що мешканці живуть у підвалах багатоповерхових та приватних будинків. Можна зустріти і людей, які перебувають у своїх квартирах.

Крім того, російські загарбники продовжують атакувати Авдіївку, але українським захисникам вдається відбивати їх, не допускаючи значного закріплення.

"Насправді ті активності, які ворог проводить на нашому напрямку їх дуже багато, багато штурмових дій - це десятки атак протягом доби, але десь закріпитися хлопці наші не дають. Якщо їм навіть, щось десь трохи вдається просунутися, то відпрацьовує відразу артилерія, міномети й реактивна артилерія. Тобто жодного серйозного закріплення у ворога немає", - наголосив Барабаш.

Нагадаємо, що успіхи у просуванні ворога навколо Авдіївки, про який повідомляв Інститут вивчення війни є настільки незначними, що радше виглядають як розширення сірої зони. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, ситуація навколо Авдіївки незмінно залишається складною. Ворог підтягує додаткові сили на вказаний напрямок.

Головне