Байден завтра відвідає Ізраїль, після чого поїде в Йорданію

Байден завтра відвідає Ізраїль, після чого поїде в Йорданію

У Білому домі дали офіційне підтвердження візиту президента США Джо Байдена в Ізраїль. Поїздка відбудеться у середу, 18 жовтня, заявив американський держсекретар Ентоні Блінкен. 

Далі у планах лідера США - візит до Йорданії. Там він вестиме перемовини з королем країни Абдаллою II, а також президентом Єгипту Абдул-Фаттахом Халілом Ас-Сісі та президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом. 

"У середу я поїду до Ізраїлю, щоб висловити солідарність на тлі жорстокої терористичної атаки ХАМАС", - написав глава американської держави у соцмережі Х.

Блінкен розповів, що в Ізраїлі Байден зустрінеться з ізраїльським прем'єром Біньяміном Нетаньяху. Держсекретар, після понад семигодинних переговорів з Нетаньяху та іншими посадовцями, підкреслив, що візит американського лідера відбудеться "у критичний момент для Ізраїлю, для регіону та для світу.

"(Президент) почує від Ізраїлю, як він проводитиме свої операції таким чином, щоб звести до мінімуму жертви серед цивільного населення та дозволити гуманітарній допомозі надходити цивільним особам у секторі Газа таким чином, щоб це не приносило користі ХАМАСу", – зазначив він. 

Нагадаємо, напередодні ЦАХАЛ заявив про ліквідацію голови регіональної розвідки ХАМАС внаслідок ракетного удару по Сектору Гази.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міфіні США заявили, що США не дозволять Україні програти війну через економічні причини після того, як українська армія показала, на що здатна на полі бою.

 

 

 

Головне