Байден вважає божевіллям можливе припинення підтримки Україні

Байден вважає божевіллям можливе припинення підтримки Україні

Президент Сполучених Штатів Джо Байден висловив переконання, що відмова від підтримки України з боку США є "абсолютним безумством".

Про це пише The New York Times.

Він вважає, що перспектива зупинки допомоги Україні є "просто неправильною".

"Відмова підтримати Україну - це просто абсолютне божевілля", - сказав він. 

Президент стверджує, що таке рішення не відповідає інтересам США, і обіцяє, що його адміністрація зробить все можливе для виділення фінансової підтримки Україні.

Раніше в Білому домі попередили, що до кінця року може вичерпатися фінансування для постачання озброєння та техніки Україні.

"Я хочу внести ясність: без дій Конгресу до кінця року в нас закінчаться ресурси для закупівлі нових партій зброї і техніки для України, а також для надання техніки з військових запасів США. Для досягнення цього моменту не існує чарівного джерела фінансування. У нас закінчилися гроші й майже немає часу", - сказала директор адміністративно-бюджетного управління адміністрації США Шаланда Янг.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Велика Британія оголосила про виділення нових 37 мільйонів фунтів стерлінгів (43 мільйони євро) гуманітарної фінансової допомоги для України. Також анонсовано введення нових санкцій проти іноземних військових постачальників, які експортують обладнання та запчастини до росії. 

Головне