Байден та Сі Цзіньпін не будуть брати участь в саміті G20 з Путіним

Байден та Сі Цзіньпін не будуть брати участь в саміті G20 з Путіним

На головному заході G20, в якому вперше з початку повномасштабної війни в Україні візьме участь російський лідер Володимир Путін, не будуть присутні ключові світові лідери. Президент США Джо Байден та глава Китаю Сі Цзіньпін відмовились взяти участь у віртуальній зустрічі G20.

Про це повідомляє Bloomberg.

Під час саміту, де Путін виступить вперше з 2021 року, Китай буде представлений прем'єром держради Лі Цяном замість Сі Цзіньпіна. Байден також пропустить захід, повідомив індійський міністр закордонних справ Вінай Кватра, не уточнюючи, хто замінить президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2024 рік стане рекордним за кількістю виборів: де та кого обиратимуть і які найважливіші

За словами Кватри, більшість лідерів G20 погодилися взяти участь у відеосаміті. Путін, за інформацією прес-служби Кремля, планує виголосити широку промову, яка охопить "ситуацію у світовій економіці та фінансах", а також "питання клімату, цифровізації та інші теми".

Ініціально очний саміт G20 був запланований на 9-10 вересня в Нью-Делі, Індія, і Путін був запрошений на захід прем'єром Нарендрою Моді. Однак Путін, щодо якого видано ордер на арешт Міжнародним кримінальним судом у Гаазі, відмовився від поїздки, навіть незважаючи на те, що Індія не є членом МКС.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українським військовим дозволили безкоштовно зберігати репродуктивні клітини у кріобанках.

Головне