Байден обговорив із прем’єром Чехії Фіалою підтримку України

Байден обговорив із прем’єром Чехії Фіалою підтримку України

Президент США Джо Байден обговорив у Білому домі з прем’єр-міністром Чеської Республіки Петром Фіалою союзні відносини в НАТО, посилення оборонних можливостей Чехії та підтримку України. Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому.

В понеділок у Білому домі відбулася зустріч прем’єр-міністра Чехії Петра Фіали із американським президентом. Вони обговорили союзні відносини в НАТО, посилення оборонних можливостей Чехії та "непохитну підтримку України".

"Лідери підкреслили свою непохитну підтримку України, яка захищається від жорстокого вторгнення рф", - зазначається в повідомленні Білого дому.

Байден також подякував Чехії за ініціативу щодо снарядів для України.

"Я хочу подякувати вам за допомогу, пане прем'єр-міністре, за допомогу в забезпеченні майже 1 мільйона боєприпасів для України. Ми віддані виконанню нашої частини зобов'язань", - наголосив американський президент.

Нагадаємо, палата представників Конгресу США затвердила низку законопроєктів, спрямованих на фінансовий тиск на Іран. Про це повідомляє The Hill.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч проти 16 квітня сили ППО знищили всі 9 безпілотників Shahed, якими росіяни атакували Україну. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Головне