Байден може зустрітися із Зеленським та Дудою у Польщі, — польські ЗМІ

Байден може зустрітися із Зеленським та Дудою у Польщі, — польські ЗМІ

Наступна зустріч Президента Володимира Зеленського зі своїми американським та польським колегами Джо Байденом та Анджеєм Дудою може відбутися у Польщі.

Про це пише польське видання Dziennik Gazeta Prawna.

За його даними, перемовини можуть відбутися у Варшаві чи Жешуві. Очікується, що в ході зустрічі Зеленський представить мирний план, а також наполягатиме на організації міжнародної конференції, присвяченої Україні.  Окрім того, сторони, ймовірно говоритимуть і про подальшу військову підтримку нашої держави.

У виданні додають, що Зеленський також може торкнутися теми безпекових гарантій. Окрім США, серед держав-гарантів можуть бути Канада, Туреччина, Велика Британія, Ізраїль, Німеччина та Польща.

Нагадаємо, раніше медіа повідомляли про плани Байдена відвідати низку країн ЄС перед річницею початку повномасштабної війни в Україні. У Польщу, за даними ЗМІ, американський лідер приїде наприкінці лютого. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, Байден планує обговорити з главою української держави Володимиром Зеленським питання постачання Україні більш сучасного озброєння, літаків зокрема.

Головне