Байден може відвідати Ізраїль вже цього тижня, — Politico

Байден може відвідати Ізраїль вже цього тижня, — Politico

Адміністрація Джо Байдена розглядає можливість президентського візиту в Ізраїль як знак підтримки країни після нападу ХАМАСу.

Про це пише Politico з посиланням на американських посадовців.

Президент Джо Байден може прибути в Ізраїль вже на цьому тижні. Проте вони наголошують, що візит може відбутися незабаром або не відбутися взагалі, залежно від безпекової ситуації в Ізраїлі та стану війни.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Бенжамін Нетаньягу запросив Байдена відвідати країну, коли вони розмовляли 14 жовтня.

Байден сказав своїм помічникам, що цікавиться цим візитом, оскільки його присутність свідчитиме про міцну підтримку США після того, як ХАМАС вбив більше 1300 ізраїльців і взяв близько 150 заручників, включаючи американців. Але ймовірність подальшого ескалації ворожнечі може означати, що майбутній візит відбудеться в особливо небезпечний момент в розвитку війни.

У Білому домі вказують на те, що Байден раніше робив сміливі візити, зокрема його візит до Києва в лютому. Цей візит багато хто з помічників вважав однією з яскравих подій його президентства. 80-річний Байден також подорожував в інші регіони - відвідавши Польщу та Литву - як прояв зобов'язаності Сполучених Штатів в захисті демократій у всьому світі.

Але, в той час як подорож до столиці України включала в себе таємну 10-годинну поїздку на потязі, візит до Ізраїлю в певний спосіб був би ще складнішим.

Як писав "Ми-Україна" раніше, МВС рф оголосило в розшук адвоката Марка Фейгіна.

Головне