Байден і Сі Цзіньпінь зустрінуться 15 листопада у Сан-Франциско

Байден і Сі Цзіньпінь зустрінуться 15 листопада у Сан-Франциско

Президент США Джо Байден і лідер Китаю Сі Цзіньпін планують проведуть переговори в Сан-Франциско 15 листопада. Цю інформацію підтвердили у Білому домі.

Зустріч відбудеться на у межах саміту лідерів Азіатсько-Тихоокеанського економічного співробітництва (АТЕС) в Сан-Франциско.

Перелік питань, які очікуються під час переговорів, довгий. Обговорюватимуть двосторонні контакти у військовій сфері, конфлікти в Ізраїлі та Україні, сфери потенційної співпраці.

Лідер Китаю востаннє відвідував Сполучені Штати в квітні 2017 року.

Нагадаємо, Сполучені Штати планують продовжувати надавати допомогу Україні в її опозиції проти російських агресорів. Однак через те, що Конгрес досі не затвердив рішення про додаткове фінансування, розмір надсиланих пакетів допомоги зменшиться.

"Ми продовжимо надавати Україні військову допомогу, але в менших обсягах. Ми дуже просимо Конгрес підтримати додатковий запит, який надіслав президент, щоб ми могли продовжувати задовольняти потреби України на полі бою", - сказала Сінгх.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Умєров запропонував Франції локалізувати виробництво зброї в Україні.

Як відомо, наприкінці вересня міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню перебував в Україні з офіційним візитом. Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорювались питання стосовно підсилення обороноздатності нашої країни за підтримки Франції, зокрема йшлося про можливість започаткування "спільного виробництва певних видів озброєння".

Головне