У Пентагоні заговорили про зменшення військової допомоги Україні

У Пентагоні заговорили про зменшення військової допомоги Україні

Сполучені Штати планують продовжувати надавати допомогу Україні в її опозиції проти російських агресорів. Однак через те, що Конгрес досі не затвердив рішення про додаткове фінансування, розмір надсиланих пакетів допомоги зменшиться.

Про це заявила заступниця речника Міністерства оборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу.

"Ми продовжимо надавати Україні військову допомогу, але в менших обсягах. Ми дуже просимо Конгрес підтримати додатковий запит, який надіслав президент, щоб ми могли продовжувати задовольняти потреби України на полі бою", - сказала Сінгх.

Вона вказала, що США вже використали 95% з загальної суми 62,3 млрд дол, виділеної для підтримки України під час російського вторгнення. Зазначено, що адміністрація закінчила використання всіх коштів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI) і залишила лише приблизно 1 мільярд доларів на пакети PDA.

Представниця Пентагону також висловила надію на швидке прийняття Конгресом рішення про додаткові асигнування для подальшого задоволення потреб України на полі бою.

Нагадаємо, Умєров запропонував Франції локалізувати виробництво зброї в Україні.

Як відомо, наприкінці вересня міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню перебував в Україні з офіційним візитом. Під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським обговорювались питання стосовно підсилення обороноздатності нашої країни за підтримки Франції, зокрема йшлося про можливість започаткування "спільного виробництва певних видів озброєння".

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни вночі знову атакували Україну "шахедами", у Повітряних силах розповіли про знищені дрони.

Головне