Багато нардепів хочуть скласти мандати, але їх вже не випускають, - Арахамія

Багато нардепів хочуть скласти мандати, але їх вже не випускають, - Арахамія

Багато народних депутатів України хочуть скласти свої мандати, але їх наразі вже не випускають з Верховної Ради. Про це розповів голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Насправді кількість людей, які хочуть піти з парламенту, набагато більша. Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця й ухвалювати необхідні для держави закони", - пояснив очільник фракції.

Він розповів, що зменшення кількості депутатів в українському парламенті не може не вплинути на діяльність Ради. На думку Арахамії, зараз потрібно оптимізувати роботу ВР і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, аби зберегти ці групи. Таким чином парламент до нового скликання зможе працювати приблизно в тому самому структурному режимі, в якому і почав працювати, додав він.

Наразі у Верховній Раді кількість народних депутатів становить 400 осіб. На початку скликання, згідно законодавству, їх було 450. Так, деякі нардепи пропонують знизити на період воєнного стану в країні мінімальний кількісний склад депутатських груп і фракцій. Такий законопроєкт №10324 зареєстрували у Верховній Раді.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада у п'ятницю, 8 грудня, позбавила мандатів трьох депутатів: Максима Єфімова, Дмитра Шпенова та Віталія Данілова. Постанову щодо Єфімова підтримали 283 депутати, щодо Шпенова - 289, щодо Данілова - 291.

Головне