Азербайджан підтвердив домовленість про припинення антитерористичних заходів у Карабаху

Азербайджан підтвердив домовленість про припинення антитерористичних заходів у Карабаху

Азербайджан підтвердив домовленість про припинення антитерористичних заходів у Нагірному Карабаху з 13:00 у середу, 20 вересня.

Про це повідомили видання 24News та Media.Az.Як зазначають в азербайджанському Міноборони, "досягли домовленості про припинення антитерористичних заходів".

В оборонному відомстві Азербайджану вимагають, аби вірменські військові склали зброю та залишили територію. При цьому озброєні підрозділи Нагірного Карабаху хочуть розформувати. Важку зброю та техніку здадуть.

Усі процеси відбуваються за посередництва російських "миротворців".

За добу армія Карабаху втратили більше половини збройних сил та використала всі наявні боєприпаси.

Нагадаємо, Азербайджан 19 вересня розпочав у Карабаху “антитерористичні заходи”. Відповідну заяву зробили у Міністерстві оборони країни. За даними відомства, “антитерористичні заходи” в Карабаху відбуваються з метою відновлення конституційного ладу. За деякими даними, після початку “антитерористичних заходів” Азербайджан закрив свій повітряний простір для Вірменії.

Пізніше азербайджанська влада закликала представників самопроголошеної Нагірно-Карабаської республіки скласти зброю і почати переговори для “обговорення питань реінтеграції”. У заяві азербайджанської влади наголошується, що “незаконні вірменські збройні формування мають підняти білий прапор, здати всю зброю, а незаконний режим має саморозпуститися”.

Військові Азербайджану захопили понад 60 позицій вірменських сил. Також вони знищили близько 20 бойових машин, два ЗРК, шість станцій РЕБ та більш ніж 70 артустановок та мінометів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Єревані набирають оберти протести на фоні початку Азербайджаном військової операції в Нагірному Карабасі. Мітингувальники почали штурм будівлі уряду. Декілька сотень людей вийшли на площу перед будівлею уряду Вірменії.

Загалом у Єревані (Вірменія) під час антиурядового мітингу біля будівлі уряду країни постраждали 34 людини через сутички. Як зазначається, серед постраждалих під час мітингу 19 вересня є як протестувальники, так і правоохоронці.

Головне