Авіаудар по Куп'янську: під завалами продовжують шукати людей

Авіаудар по Куп'янську: під завалами продовжують шукати людей

У місті Куп'янську, що в Харківській області, російські війська зруйнували двоповерхівку та п'ять приватних будинків, на які скинули авіаційні бомби. Людей продовжують шукати під завалами.

Про це повідомила пресслужба Харківської обласної прокуратури в Telegram-каналі. Як зазначається, близько 13:20 у суботу, 17 лютого, росіяни завдали авіаударів по житлових секторах міста Купʼянськ.

При цьому одна з авіабомб влучила у двоповерховий багатоквартирний будинок. Внаслідок цього отримали поранення дві жінки 88 та 67 років. Інша авіабомба потрапила також у будинок. Наразі там відомо про одну поранену 69-річну жінку, її госпіталізували з переломом кінцівки до лікувальної установи. Крім того, під завалами перебувають ще двоє людей.

У прокуратурі зазначили, що у Куп'янську є руйнування та пошкодження низки цивільних обʼєктів. За попередньою інформацією, російська армія скинула на місто мінімум пʼять авіабомб.

За процесуального керівництва Купʼянської окружної прокуратури Харківської області було розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

Нагадаємо, російські окупанти вночі також завдали удару по Куп'янську Харківської області, унаслідок чого поранень зазнали двоє цивільних. Влучили у приватне домоволодіння, де зруйновано стіни та покрівля. Крім того, у сусідніх будинках повибивало вікна, шибки, покрівлі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, вдень у п'ятницю, 16 лютого, російські війська атакували територію Полтавської та Кіровоградської областей ракетами. Руйнувань та постраждалих внаслідок цього не було.

Головне