Авіакатастрофа в Броварах: слідство відкинуло дві версії

Авіакатастрофа в Броварах: слідство відкинуло дві версії

В ході розслідування причин авіакатастрофи у Броварах, що сталась цьогоріч у січні та забрала життя 14 осіб, було встановлено, що це не диверсія та не замах на життя високопосадовців. Досудове розслідування вказані версії спростувало, розповів в інтерв’ю виданню "Укрінформ" генпрокурор Андрій Костін.

"Попередньо, можу сказати, що версії, пов’язані з диверсією або посяганням на життя державних діячів, не знайшли свого підтвердження", – сказав він.

За його словами, результати досудового розслідування скоро оприлюднять правоохоронці.

Як відомо, у березні міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповідав, що основними версіями є порушення правил польоту, технічна несправність гелікоптера та диверсія. Також правоохоронці вивчали версії несприятливих погодних умов, виникнення конфлікту на борту гвинтокрилу та неналежну організацію здійснення польоту.

Нагадаємо, вранці 18 січня гелікоптер, у якому перебувало керівництво МВС, впав на дитячий садок. Авіакатастрофа у Броварах забрала життя 14 осіб, зокрема однієї дитини. Ще 27 осіб були поранені, у тому числі 11 дітей. Серед загиблих були міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, його заступник Євген Єнін та державний секретар Міністерства внутрішніх справ.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у будинку в Кривому Розі, який постраждав від російської ракети, під завалами досі можуть перебувати люди. За попередніми даними, їх там п’ять-сім осіб. Станом на 12:10 відомо про чотирьох загиблих та 43 травмованих, серед яких діти. На місці події проловжується пошуково-рятувальна операція.

Головне