Армія рф за минулий тиждень тільки на Таврійському напрямку втратила понад 70 артсистем, - Штупун

Армія рф за минулий тиждень тільки на Таврійському напрямку втратила понад 70 артсистем, - Штупун

За підсумками минулого тижня на Таврійському напрямку рф втратила більш як 70 одиниць артилерійських систем. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун.

"Досить ефективно вибиваємо у ворога артилерію. Остаточно знищено понад 40 артилерійських систем, і ще понад 30 у ворога було пошкоджено", - повідомив він.

Штупун наголосив на тому, що Сили оборони окрім артсистем активно нищать також і ворожі склади з боєприпасами. Він пояснив, що це потрібно аби росіяни, навіть маючи у наявності зброю, не могли з неї стріляти.

Речник також зазначив, що особливого нарощування присутності російських солдатів на на Таврійському напрямку не фіксується.

"Значного збільшення присутності немає, тому що ворог повинен відновлювати свої втрати. Минулої доби вони втратили 250 осіб, позаминулої - понад 300. Тому підрозділи, які підходять в основному вливаються в ті розбиті нами підрозділи і продовжують свою діяльність. Велика перевага у противника у тому, що він зміг "закопатися" і інколи досить важко звідти його "виколупати", - роз'яснив Штупун.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у столиці Грузії встановили пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському, якого розстріляли російські загарбники за слова “Слава Україні”. Воїн був снайпером 163-го батальйону 119-ї окремої бригади ТрО Чернігівської області. За скоєний злочин розпочато розслідування за фактом розстрілу беззбройної людини. Відкрито кримінальне провадження за ст. 438 ч. 2 ККУ – порушення законів та звичаїв війни.

Головне