Армія рф намагається збільшити кількість озброєння на Кінбурнській косі, - Волошин

Армія рф намагається збільшити кількість озброєння на Кінбурнській косі, - Волошин

На Кінбурнській косі російські війська намагаються збільшити кількість особового складу та озброєння для можливих штурмів і форсування території в районі, де Дніпро впадає в Чорне море.

Про це повідомив речник Сил оборони Півдня Владислав Волошин.

За його словами, російські війська продовжують посилювати свою присутність на Кінбурнській косі для проведення штурмів.

“Зараз там у нас досить напружена ситуація,” – зазначив Волошин.

Він також додав, що минулого тижня окупаційні війська перекинули дивізіон катерів із Севастополя, який використовуватимуть для контролю цієї території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН підрахувала кількість цивільних жертв війни за вересень

Кінбурнська коса розташована у північно-західній частині Кінбурнського півострова між Чорним морем та Дніпровсько-Бузьким лиманом. Частина коси входить до території Чорноморського біосферного заповідника, який зараз опинився на лінії фронту. ЗСУ активно борються за повернення контролю над цією територією, і раніше їм вдалося знищити склади боєприпасів та техніки окупаційних військ.

Нагдаємо, війська рф продовжують інтенсивні обстріли Херсонської області, щоденно завдаючи ударів по близько 20 населених пунктах. Внаслідок останніх обстрілів армії рф на Херсонщині постраждали троє людей.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, 12 жовтня, близько 13:15, російські війська завдали удару по місту Куп’янськ FPV-дроном. Влучання зафіксовано біля цивільного автомобіля. 52-річний водій автівки отримав гостру реакцію на стрес, а 77-річна пасажирка зазнала поранення.

Головне