Арахамія розповів, що не сподобалося Комітету у законопроєкті про мобілізацію

Арахамія розповів, що не сподобалося Комітету у законопроєкті про мобілізацію

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, що законопроєкт про мобілізацію відправили на доопрацювання. Про це він повідомив в ефірі національного телемарафону.

"Ми багато отримуємо історій, коли людину мобілізували, він навчився нібито, має пройдений курс, а потім виявляється, що вони одну гранату кинули й більше немає ніяких навичок. Так ми не будемо більше пропускати", - зазначив він.

Доопрацювати необхідно питання мобілізації транспорту у ФОП та призов людей з інвалідністю третьої групи. 

"Ми сказали, що такого не може бути. Ми сказали про людей з інвалідністю - ми не допустимо того, щоб інваліди 3 групи могли йти до призову, тому що там багато людей, які не мають одного з органів, чи хворі на туберкульоз. Навіщо це в армії?" - додав нардеп.

Крім того, Комітет розгляне питання що стосується надсилання повісток електронною поштою, оскільки за ухиляння передбачена кримінальна відповідальність, а можливості підтвердити факт неотримання повістки немає. 

Нагадаємо, що Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний пояснив за мобілізацію 400-500 тисяч українців - військове командування запит на цифри не робило. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що 27 грудня відбулась нарада представників Офісу омбудсмана з фахівцями Міноборони, під час якої було досягнуто компромісів щодо юридичних не відповідностей в проєкті закону про мобілізацію

Головне