Апеляційний суд залишив Нестора Шуфрича під вартою

Апеляційний суд залишив Нестора Шуфрича під вартою

Київський апеляційний суд залишив чинним запобіжний захід у вигляді безальтернативного тримання під вартою для народного депутата України Нестора Шуфрича, підозрюваного в державній зраді. Про це повідомляє "Суспільне".

"Апеляційний суд 11 жовтня розглянув скаргу на запобіжний захід нардепу від забороненої партії "ОПЗЖ" Нестору Шуфричу й залишив підозрюваного під вартою до 15 листопада", - йдеться в повідомленні.

15 вересня Печерський районний суд Києва обрав для Шуфрича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів без права внесення застави.

Служба безпеки України спільно з Державним бюро розслідувань та Офісом генерального прокурора зібрала аргументовану доказову базу антиукраїнської діяльності Шуфрича. За матеріалами СБУ йому повідомлено про підозру за стаття 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). 

Сам народний депутат заперечує вину і називає свою справу замовною.

Як писали "Ми-Україна" раніше, народний депутат від забороненої ОПЗЖ Нестор Шуфрич постійно спілкувався з фсб рф та Володимиром Сівковичем і виконував вказівки з росії. 

За його словами, СБУ має докази спілкування Шуфрича з фсб рф. Зокрема, переписку нардепа з Сівковичем у Telegram.

"Просто сказати, що Шуфрич сфотографувався на блокпосту, це ж недостатньо для того, щоб людину переслідувати з усією суворістю Кримінального кодексу. Навіть якщо в нього знайдуть якісь ордени і медалі, цього недостатньо. Треба документувати. Тому що з цими доказами треба йти в суд і суддя має їх оцінити. І тут якраз зіграла злий жарт система обміну повідомлень Telegram. Я не можу сказати на всю Україну, в який спосіб було отримано доступ, але між Шуфричем з одного боку, і Сівковичем, як куратором, агентом російського впливу… Шуфрич з ним обмінювався повідомленнями в Telegram, де Сівкович йому давав вказівки…" - розповів Лещенко.

 

Головне