Антисемітські настрої в Європі досягли "екстраординарного рівня", - Єврокомісія

Антисемітські настрої в Європі досягли

Спалах антисемітизму на континенті в останні дні досяг "надзвичайних рівнів", що нагадує деякі з найтемніших періодів в історії.

Про це повідомляє Європейська комісія, передає Bloomberg.

Комісія засудила відновлення цих акцій "найрішучішими словами" і пообіцяла продовжити посилювати заходи забезпечення безпеки в співпраці з країнами-членами.

Комісія також повідомила, що посилює виконання відповідного законодавства, щоб забезпечити, що онлайн-платформи реагують швидко і ефективно на контент, що містить антисемітські або антимусульманські прояви, чи то пов'язані з тероризмом, ненавистю чи дезінформацією.

Сплеск подібних інцидентів в останні дні нагадує "найпохмуріші часи в історії", зазначили в Єврокомісії.

Нагадаємо, 29 жовтня в аеропорту Махачкали в Дагестані (рф) відбулися напади, коли натовп дагестанців вривався в аеропорт, де очікували на прибуття групи ізраїльтян. Учасники цієї антисемітської акції намагалися знайти євреїв. Інцидент призвів до того, що 20 осіб постраждали.

Після цього речник Міністерства закордонних справ рф Марія Захарова звинуватила Україну в "організації погромів". Міністерство закордонних справ України відкинуло ці обвинувачення і назвало їх спробою перекласти відповідальність з хворої голови на здорову. Водночас у Державному департаменті США назвали звинувачення від росії абсурдними.

Крім того, 28 жовтня в Берліні поліція розігнала пропалестинську акцію. Близько 100 осіб були затримані на Паризькій площі біля Бранденбурзьких воріт.

Затримані вигукували пропалестинські та антиполіцейські гасла.

Враховуючи те, що акцію не було схвалено владою, правоохоронці розігнали учасників протесту.

Інша пропалестинська демонстрація на площі Александерплац у центрі Берліна за участю близько 100 осіб також була розігнана поліцією. У суботу, 28 жовтня, у поліції заявили, що з площі вигнали усіх осіб, яких правоохоронці запідозрили в участі у несанкціонованій акції протесту.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на війні загинув Юрій Глодан, який торік втратив сім’ю від обстрілу Одеси.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.