Активісту Стахіву знову не обрали запобіжний захід

Активісту Стахіву знову не обрали запобіжний захід

Київський суд знову не зміг обрати запобіжний захід скандальному активісту Остапу Стахіву, якого підозрюють у незаконному розголошенні позицій ЗСУ та шахрайстві.

Це вже третя невдала спроба.

Засідання супроводжувалося низкою процесуальних маневрів. Спочатку Стахів відмовився від призначеного державою адвоката Володимира Яцишина, посилаючись на наявність власних захисників.

Один з адвокатів Стахіва, Михайло Магарський, який раніше пропустив два засідання, подав клопотання про ознайомлення з матеріалами справи. Суддя Віктор Романюк задовольнив це прохання, оголосивши 20-хвилинну перерву.

Після перерви Стахів несподівано подав заяву про відвід судді, що призвело до чергової перерви у засіданні.

Нагадаємо,  прем'єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович заявив, що війна рф проти України стала ключовим фактором, який прискорив процес розширення Європейського Союзу. У інтерв'ю Bloomberg TV він підкреслив, що з 24 лютого 2022 року відбувся стратегічний зсув у європейських столицях, які стали більш відкритими до ідеї розширення.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Андрій Сибіга готується до робочого візиту в Угорщину, продовжуючи свій регіональний дипломатичний тур. Про це повідомили у МЗС.

Головне