Агресія росії проти Україні пошкодила 25% мереж фіксованого зв’язку, - Федоров

Агресія росії проти Україні пошкодила 25% мереж фіксованого зв’язку, - Федоров

Віцепрем'єр з інновацій, розвитку освіти, науки й технологій Михайло Федоров заявив про пошкодження 25% телекомунікаційної інфраструктури в Україні через російську агресію.

Про це міністр повідомив під час презентації плану розвитку електронних комунікацій до 2030 року, передає Інтерфакс-Україна

За його словами, 25% фіксованих мереж пошкоджено, а близько 4 300  базових станцій мобільного зв'язку було знищено або пошкоджено. 

Він також наголосив на тому, що серед факторів ризику для телекомунікаційної галузі в Україні важливе місце посідають кібератаки та навантаження на операторів через обслуговування великого трафіку роумінгу для мільйонів українських біженців.

Нагадаємо, "Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення електроенергії для мешканців та підприємств через велике споживання та обстріли. Це стосується піків споживання з 18:00 до 23:00 15 травня.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у Львові через відключення електропостачання у вечір 14 травня та ранок 15 травня, 21 людина опинилася заблокованою у ліфтах. Бригади "Львівсвітло" працювали на місцях, щоб допомогти вибратися з кабін людям.

Головне